Nieuwe installatie te zien op Artez Finals 2016

Te zien van 29 juni t/m 10 juli in de grote kerk in Zwolle: Artez finals 2016, met werk van 96 afstudeerders van Artez Zwolle, waaronder dat van mij. Dit studie jaar stond in het teken van het beeldend eindexamen, wat betekende dat ik mijn eigen beeldende collectie kon ontwikkelen in samenhang met mijn werk als docent. Een lange weg naast projecten, eigen onderneming en gezin. Maar geslaagd, cum laude: hoera.

De installatie Still is het resultaat van maandenlang onderzoeken, maken en uit durven komen voor wat ik als kunstenaar het liefste doe: schrijven, tekenen en maken tegelijk. Met veel dank aan docenten Marieke de jong, Mario ter Braak en Willem Tanja voor het geduld dat ze opbrachten voor mijn hybride en dromerige werkstijl en de manier waarop ze het opnamen voor mijn werk, waar ik het zelf soms liet vallen dan wel naar het reserve hok wilde sturen – in afwachting van hun lot van een permanent njet oftewel prullenbak.

Nu is de eerste installatie die ik heb gemaakt een feit: Still, een samengestelde compositie van zeefdruk, keramiek en hout over stil verlangen en het kantelpunt tussen vitaliteit en (zelf)vernietiging.

Kom kijken in Zwolle. Het is krap met 96 verschillende werelden op een bijzondere planeet als een kerk (die nog steeds in gebruik is), maar het barst van de energie en ideeën. En natuurlijk veel, heel veel moois om naar te kijken.

Openingstijden: 9.00 – 20.00. Check Artez voor tijden en het Finals Online Magazine voor meer informatie over studenten en werk. Wees welkom!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s