Profiel

 

Story of my life

Als kunstenaar en docent ben ik geïnteresseerd in dromen en verlangens. Wat maakt dat iemand bereid is zich maanden of jarenlang op een idee te storten? Daar moet een sterke motor of drive achter zitten.Over wat dat dan is, daar heeft niemand het eigenlijk over. Praten over waar je van droomt doen we binnen onze doelgerichte cultuur sowieso niet zo gemakkelijk. Daarbij lijkt niet zozeer taal als belemmering, als wel gêne om te delen wat je beweegt een rol te spelen. Maar ik ben nieuwsgierig naar wat professionals drijft, hun dromen en verlangens.

Wat zien mensen voor zich als ze aan het werk zijn? Wat maakt dat ze jarenlang elke ochtend uit bed stappen voor een idee, missie of verlangen? Hoe blijven ze hun dromen trouw? Wat heeft hen op weg geholpen, verwond, geraakt of geïnspireerd?
Als kunstenaar, projectcoördinator en docent probeer ik hier achter te komen door (beeldende) kunst te koppelen aan je wijk, werkvloer, individuele werkpraktijk in de vorm van een medium gerichte workshop, beeld analyse of het maken van je eigen beeldverhaal binnen een medium dat bij jou past.

 

Doel is via (visueel) verhalen vertellen thema’s als identiteit, veerkracht, verstilling of de reconstructie van je biografie bespreekbaar te maken: the story of your life, om zo geïnspireerd te worden je eigen weg te (ver)volgen of om te verhelderen wat jou met jezelf, de werkplaats, de werkvloer of de wereld verbindt. Dit kan op individueel niveau, maar bijvoorbeeld ook binnen team verband of als organisatie. Ik werk op projectbasis en in opdracht van culturele instellingen, onderwijsinstellingen en individuele kunstenaars.

n 2015 en 2016 heb ik het project Zwaar Metaal Nieuw Licht ontwikkeld, geïnitieerd en uitgevoerd om de techniek van het etsen te verbinden met jonge makers, muziek en filosofie en om te onderzoeken hoe kansrijk dan wel kwetsbaar het medium is in een tijd waarin alles twee – tot driedimensionaal kan worden uitgeprint, van schilderijen tot huizen tot schoenen. Geen reboot of revival, eerder een her ontmoeting rond de vraag wat nu de rol is van een klassiek medium in een moderne (kunst)wereld.

In mijn atelier maak ik tekeningen, objecten en teksten die parallel of naar aanleiding van elkaar ontstaan en die gelijktijdig in contact met elkaar verder groeien. Een kleur in een gedicht kan de kleur keuze van een zeefdruk bepalen, een tekening kan leiden tot het schrijven van een verhaal, een scene uit een film of een foto uit de krant kan aanzetten tot het maken van een object. Aanleidingen voor werk zijn muziek, beelden uit literatuur, film en media of concrete voorwerpen of ruimtes die ik in mijn dagelijkse omgeving zie, zoals een droogmolen of theater zaal. Mijn werk groeit erg langzaam. Het bouwt zich op in een traag tempo, een beetje als koraal. Ik houd van luisteren, monnikenwerk en van bouwen, maar dan op een meer organische manier.

Als kunstenaar, docent en coach ben ik nieuwsgierig naar waar jij van droomt, wat jou drijft. Daarbij zie ik kunst vooral als een middel om samen in gesprek te komen over dromen en verlangens: de dingen die jou, ons en de wereld raken.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s